TÖRTÉNETÜNK

 

 

  Hát először is üdvözlök mindenkit. Kérnék egy dobhártyaszaggató üvöltést… egy ablakrepesztő sikítást... és mivel az élet nem fenékig tejfel, erről szól a blues… egy fújt is.

 

 

Ezzel a szép körmondattal indult az első koncertünk. 2006 januárjában. Ekkor indult útnak a zenekar. Minden úgy kezdődött, hogy 2005ben szerenádozni mentünk Bükkszékre. És az jött le, hogy kéne egy együttes. Megpróbálkoztunk a lagzis nótákkal, de éreztük, komolyabb kell nekünk. Így télen megszülettünk mi, a Fülig Jimmy Blues Rock Band. Először 3 taggal indultunk útnak, rögtön saját számokkal kezdtünk. A 3 tag: Dani a szintiboy, Kristóf a gityóman (nem gatyóman) és én Csabesz, a Táltos. Aztán miután kiderült, nem is olyan nagy hülyeség, bevettük Esztert, a másik gityóőrültet, (és nem gatyóőrültJ), Majd Klaudiát, az első basszusgitárosunkat. Azóta ez cserélődött, Bali lett az új basszusunk. Patrik lett a 3. gitárosunk egyben, első szájharmonikásunk is. Végül, de nem utolsó sorban, Botond a dobosunk, akire mindenki tisztelettel felnéz, mert ő rázta gatyába (és nem gityóba) a bandát. Így vagyunk mi heten, mint a gonoszok, itt a cseppet sem gonosz Fülig Jimmy BRB-ben. A nevünket én találtam ki… Nem kellett sokat gondolkozni. Rejtő Jenő nagy figurája, akire én mély tisztelettel gondolok, lett a zenekarunk névadója.

 

 

A zenénk… Sok műfajban próbálkozunk. Ez az általános. Blues, rock, jazz, ódásabb jellegű megzenésítések, és belenyúltunk egy kicsit a metálba is. Vegyigyümi. Hangszerelésünk, erősítésünk sokat fejlődött az elmúlt években. Szeretünk zenélni, enni, inni, aludni, meg motorozni, meg egyebek. Számos koncerten túlvagyunk. Az első az iskolámban volt, ott tizenöten voltak jelen. A második koncert, ami meg is jelent a Heves Megyei Hírlapban, jobban sikerült, 78 nézővel. A harmadikon ismét egy iskolában játszottunk, egy tornateremben. Ez látszik a képeken. Imádjuk a közönséget…

 

 

Elértük azt a szintet, hogy Pesten is megmutassuk tudásunkat, és sikert is arattunk. Rengeteg embernek tetszett a zenénk. Sok jó kritikát kaptunk. Tovább folytattuk tevékenységünket, és egyremtöbb helyen felléptünk, és reméljük fel is fogunk. Állandó résztvevői lettünk a diáknapoknak is.

 

Köszönjük hogy végigolvasott, /-tál, találkozzunk a koncerten. Mert tudod, imádjuk a közönséget. Te sem leszel kivétel. Na jó pofa alap Csabi, befejezem beszámolóm, bármi kérdés…

 

 

 

 

Oldalmenü
Szavazás
Kedvenc Fülig Jimmy Számod?
Trájkos Táltos
Rozsdás Tornacipő
Villanyoszlop blues
Fekete Tavasz
Álom
Naptár
Diavetítő